Våra instruktörer och kursmedhjälpare

Instruktörer
Foto Namn Presentation
Inger Artberger

Min hemsida

Har växt upp med hund och har haft egen hund sedan 1987.
Utbildad A-instruktör och valphandledare inom SBK.

Mitt intresse när det gäller hundträning handlar mycket om att få ett gott samarbete mellan hunden och föraren. Jag vill ge hunden de bästa förutsättningar att göra rätt. Om hunden tycker det är enkelt och positivt utför den gärna beteendet igen och kan bli belönad.

En god relation och bra allmänlydnad känns väldigt viktigt i mitt hundägande - allt börjar med relationen mellan dig och din hund.

Nuvarande hundar
* J SeSpCh Mandylike's Wishful, född 2011- tävlat Bruks SM Spår 2016, 2017, 2018 och 2019 samt har 18 cert i spårhundsgruppen
* Sph III LD Startklass Mandylike's Harley, född november 2015, tävlar elit spår från och med 2019 och har 2 Cert.
Vill ni läsa om mina hundar och vad vi gjort så gå gärna in på min hemsida.


Yvonne Artberger
Yvonne Artberger

Utbildad A-instruktör och valphandledare inom SBK.

Har haft hund sedan 1990 och har tränat och tävlat inom bruks sedan dess. Har även tävlat en del lydnad. Min första labrador Dalhagens Leo Tolstoj "Stoj" tävlade jag sök och lydnad med. Med Mandylike's Tosspot "Tikko" tävlade jag spår och vi fick ett cert i elit spår. Med Tikko tävlade jag även lydnad. Idag tävlar jag och tränar spår med mina hundar.

En god relation och bra allmänlydnad känns mycket viktigt i mitt hundägande.
Nuvarande hundar
* J Mandylike's Cirrus, född 2013, 1 cert elit spår 2019.Karin och Skáidi


Karin och Lakhoe

Karin Cebrenius

Utbildad allmänlydnadsinstruktör 2008, har genomgått utbildning i mentalkunskap M3. Våren 2018 blev jag klar med utbildning till rallylydnadsinstruktör.

Hundträning bygger på glädje, förtroende och respekt. Att ha superbra kontakt och relation med mina hundar, hjälpa dem att göra rätt när vi tränar och tillsammans känna glädjen när vi lyckas – det är oslagbart! Som instruktör är detta det jag vill förmedla till kursarna.

2008 började jag tävla lydnad med min tik Sáiva, belgisk vallhund/groenendael.  2009 blev vi uppflyttade till elitklass. 2008 tävlade vi bruks/appellklass och blev uppflyttade till lägre klass spår. Men Sáiva blev sjuk så vi tvingades sluta tävla. När rallylydnaden blev officiell tävlingsgren i Sverige 2011, gick vi kurs och började tävla igen. Sáiva hann få två godkända resultat i avancerad klass innan hon somnade in i oktober 2014.

Nuvarande hundar
* Skáidi född 2013, belgisk vallhund/groenendael. Hon har diplom i lydnadsklass 1, är uppflyttad till lydnadsklass 2. Vi har tävlat i rallylydnad i
nybörjar-, fortsättning, - avancerad och mästarklass. Hon blev rallylydnadschampion i november 2018. Vi tävlar i lydnad, rallylydnad och har sikte på att tävla appellklass spår under våren 2019.
* Láhkoe född 2015, belgisk vallhund/groenendael. Han har diplom i rallylydnad nybörjar-, fortsättning-, och avancerad klass och ska börja tävla i mästarklass. Han är uppflyttad till lydnadsklass 1 och vi siktar på att tävla appellklass spår under våren 2019.Lasse Cebrenius
Lars-Erik Cebrenius
 

Jag är SBK-utbildad Allmänlydnadsinstruktör 2008.

Har även genomgått utbildning i Mentalkunskap - M3.

Tidigare tävlade och tränade jag med min Belgiska vallhund/Groenendal. Tävlat mest i lydnad och då i lydnadsklass III. Vi blev även uppflyttade till högre klass spår.

 
 
 
Jennie Jönsson
Jennie Jönsson

Egen hemsida

2005 flyttade han hem till mig – min efterlängtade lilla valp Inras Svarte Petter – ”Alfons” av rasen Griffon Belge. En bättre ”förstahund” får man leta länge efter och med honom växte mitt hundintresse sig allt större.
Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör och godkänd agilityinstruktör (A1). Jag är även utbildad tävlingsledare i agility.  
Mitt motto gällande hundträning är att det ska vara roligt! Att ha en bra kontakt och relation med sin hund är AO i hundträningen. Som förare ska jag sträva efter att kunna ge hunden bästa möjliga förutsättningar för att lyckas och med glädje göra rätt och på så sätt utvecklas.
Nuvarande hundar:
* SE UCH Tokfias Cosmos - ”Ådi”
Född: September 2008
Ras: Griffon Belge.
Tävlingsgren: Agility, klass 2 men lever numera ett lugnt och härligt pensionärsliv.
* Robbins Blazo Bailey - ”Bilbo”
Född: April 2010
Ras: Griffon Belge
Tävlingsgren: Agility, klass 2 men lever numera ett lugnt och härligt pensionärsliv från agilityn. Planen finns att prova på rallylydnad.
* Sissarens Tareq Taylor - ”Taylor”
Född: April 2018
Ras: JaktcockerKerstin Karlsson

Utbildad SBK B-instruktör –94. Ytterligare en instruktörsutbildning 2005, en påbyggnadskurs på Komvux i Ängelholm som lästes på heltid 40 v. Jag håller företrädesvis valp och unghundskurser.
För tillfället tränar vi mest agility och och rallylydnad, på vintern blir det mest spår o lydnad. För mig är det viktigast att ha kul när vi tränar. Mitt mål med kurserna är att kursdeltagarna ska ha roligt och förstå sin hund och kanske komma ut på tävling.

Annika Kellgren

Jag är utbildad agilityinstuktör inom SBK.
Jag har haft hund sedan 2001, då jag köpte min första cavalier. Vi började tillsammans med agility och tyckte båda att det var kul. Det var en utmaning eftersom han med tiden blev döv och jag lärde mig hur viktigt det är att visa hunden var man ska och hur man tar sig dit. Jag skaffade mig ytterligare en cavalier som jag tränade och tävlade med i agility. Idag har jag två hundar, en kooikerhondje och en jaktcocker som båda tävlar i klass 3 i agility.
Jag har som filosofi att det ska vara kul att träna hund, det finns inga nej, bara belöning i olika former när hunden gör rätt. Agility är för mig en sport och en härlig hobby som ökar kontakten mellan dig och din hund och ni har jätteroligt under tiden.

.
Viktoria Lundh
Utbildad agilityinstruktör, tävlingsledare och agilitydomare. 
Har tränat och tävlat agility i tolv år. Jag började med min blandras Zita och gick min första agilitykurs här på YBK 2008. Idag har jag två border collies, Sune 10 år som är agilitypensionär och Håkan som är 4 år som jag tävlar med. Jag har lång tävlingserfarenhet och med Sune tävlade jag i klass 3 och fick även möjlighet att starta två lag-SM med honom. 

Träningsfilosofin jag har är att på agilityplanen har man roligt tillsammans med sin hund och där gör hunden aldrig fel. 
Att låta hunden tänka själv och förstå vad den ska göra är viktigt och det är förarens ansvar att göra det tydligt och enkelt för hunden att förstå våra signaler. I min egen träning jobbar jag mycket med att stärka min hunds självförtroende och självständighet. 

Jag håller mig ständigt uppdaterad om hur agilityn utvecklas genom att gå kurser för att utveckla min handling, mitt tänk och få nya infallsvinklar. 
 
 
 

Bosse Nilsson

Utbildad instruktör, tävlingsledare och domare. Har Riesenschnauzer som jag tävlar i bruksgrenarna med.

Nuvarande hundar:
* Ryssbergets Jaxon Junior, 4 cert i sök och har titeln SEBCh

Irene Nilsson
Irene Nilsson Utbildad agilityinstruktör. Började med agility 1999. Tävlar i lydnad, agility och rallylydnad.
Jag är uppvuxen med hund. Mina egna hundar har varit 2 schäfrar därefter har det blivit 5 cairnterrier.

Min första cairnterrier Kullehus Don Juan "Tasso" blev Svensk och Dansk agility(hopp)champion och klubbens första agilitychampion.

Det är viktigt med en bra relation mellan förare och hund och det försöker jag förmedla på mina kurser i agility och rallylydnad numera tränar jag mest mina egna hundar.
Johanna Nilsson


I februari 2013 blev jag färdigutbildad Allmänlydnadsinstruktör.

Fick mitt stora hund intresse redan på barns ben. Min första hund fick jag när jag var 13 år gammal, en liten Jack Russell tik, som jag gick på brukshunds klubben med. Två år senare så hittade jag rasen som passade mig som handen i handsken. Det var då jag köpte min första schäfer. Sedan dess har det varit schäfer för hela slanten. Efter ett tag blev det till och med att jag åkte till Värmland för att studera hund på hundsportgymnasiet i Forshaga. Där jag fick en mycket bred grundutbildning inom hund.

Det jag hittills sysslat med inom hund är bruksgrenarna (speciellt IPO och lydnad) men det har även blivit lite Freestyle och Agility.
Det som fascinerar mig mest inom hund är deras enastående mentalitet.

Linnea Nilsson
Linnea Nilsson
2005 hade jag till sist tjatat så mycket på mina föräldrar att de faktiskt tyckte det var en bra ide att skaffa hund. Denna underbara flatte har lärt mig allt jag kan om hundar och har verkligen inspirerat mig till att träna! Aldrig trodde jag när jag började med agility 2006 att jag redan 2009 skulle utbilda mig till agilityinstruktör inom SBK.

Agility är vår huvudsyssla och vi har nått hela vägen till klass 3. I år hoppas vi kunna ta championat och att kvala till SM 2013. Även om agility är det bästa jag (och Wilma) vet så tränar vi även rallylydnad, apportering (i aktiveringssyfte) och alla möjliga onödiga och nödvändiga saker.

Jag tycker att all hundträning ska vara kul för både förare och hund och jag använder mig gärna av klicker i min egen träning. I år tar jag även steget utanför agilityn och håller en Trix & Aktiveringskurs för att lära alla andra hur roligt man kan ha med sin hund när man tränar en massa onödiga saker!
 
Ann Olsson

Ann Olsson

Min hemsida

Ann Olsson innehar Kennel Team´s som varit verksam sedan 1984 som i grunden en schäferkennel med inriktning på bruksavel, som även startade med Dansk-Svensk Gårdshund för 9 år sedan. Har även fött upp Dalmatiner under en 10 års period. Har även Chodsky Pes sedan 4 år tillbaka.
Är instruktör sedan 1984 utbildar med tanke på hundens mentalitet vad fungerar för just den individen.
Har varit verksam i SBK på mentalsidan både centralt, distrikt, lokalt sedan 1984 är
Valpbeskrivare, Mentalbeskrivare ( MH) Mentaldomare ( MT )och L- testar även assistanshundar där grunden ligger i SKK BPH.
Utreder oacceptabel beteende inkomna anmälningar för SKK i Skåne.

Annika Olsson
Jag heter Annika, jag började träna i YBK 2009 och har tävlat agility och rallylydnad med min dvörgschnauzer Ramses, som nu är 12 år och en glad pensionär. 
För närvarande tävlar jag med min dvärgschnauzer Atlas som är 5 år. Vi är i klass 2 och halvägs till kl 3, vilket är väldigt spännande. 
Jag tycker att det viktigaste med all hundträning är att ha en god kommunikation med sin hund, positivt tänk och att förstå att det är vi som påverkar våra hundar, det är ALDRIG hundens fel utan vi måste hitta rätt
väg för att de ska förstå vad vi menar. 
 
Nuvarande hundar:
Rissies Lilla Ramses, född 2007
Tinghofs Yin Yang "Atlas", född 2014
 
 
 
 
Kerstin Olsson Är allmänlydnadsindtruktör. Har själv tränat med många hundar sen 1975.
Tränar i spår, lydnad och rallylydnad.
Ebbe Rasberg
Ebbe Rasberg

Hundägare sedan70-talet. Vi tillhör inte klubbens tävlingsaktiva ,min hund och jag, men vi har lärt oss uppskatta samma aktiviteter. Vi har framför allt lärt oss tycka om spårarbete och söndagsförmiddagarna  i naturen - i ”söndagsgruppen”.
Där får hundarna jobba och det blir mycket hundsnack till fikat, men det är liksom meningen och en del av det som förgyller hundägandet och söndagarna. Hundarna får vara aktiva. Vi själva utvecklas som hundägare och man kan pröva om intresset räcker till för att träna för tävling.

I februari 2013 blev jag färdigutbildad Allmänlydnadsinstruktör.

EJ AKTIV för närvarande

Kursmedhjälpare
 

Kursmedhjälpare agility
Utbildade mig till allmänlydnadsinstruktör uppe i Värmland, flyttade till Skåne 2015. Tävlat i lydnad med två hundar men i dagsläget tävlar jag bara i agility och det gör jag med Jaktspringertiken Tixa samt Jaktcockern Toffee och båda är uppe i klass två. Mitt mål och min önskan är att hundträning ska vara roligt för både hund och förare.

Viktoria Ekberg Jag är hästtjejen som efter många år utan häst blev med dobermann. Samarbete och kommunikation med djur är givande, utmanade och bjuder på många skratt - oavsett om det är en häst eller hund man jobbar med. Just nu är det hund som gäller för mig och så här långt har jag främst tränat sök, den bruksgren som ligger mig varmast om hjärtat, men även provat på lydnad, spår och en aning rallylydnad. Tror på positiv träning, att ha roligt tillsammans och att förtroende mellan hund och förare är det som bygger framgång både i vardagslydnaden och på tävlingsbanan.
Är utbildad B-figurant för MH.
Anita Nordström  
Ann-Christin Persson
Foto@Mark Hemsley
Ann-Christine Persson Tävlar elit sök med Rissies Paysie och har 4 Cert i sök
Paysie har titeln Se SBCh
Brita Sassersson
Brita Sassersson

Expo har tävlat agility och är i klass 2 och i rallylydnad blev han mästare 2015.     
Den 1 januari 2018 kom lille Sticky till oss en pigg Shetlands sheepdog som jag har börjat träna agility med.Vi har gått valp och unghundskurs under 2018.         

Jag har varit medhjälpare vid ett antal kurstillfällen i agility.                                                                        

Nuvarande hundar:
RLDN RLDF RLDA RLDM Vemmerlövs Expo född 2009-06-02
Sticky född 2017-11-03