Våra instruktörer och kursmedhjälpare

Instruktörer
Foto Namn Presentation
Gun Areskoug
Gun Areskoug Nuvarande hundar:
Bull "Musse" som är uppflyttad till lydnadsklass 2 och fortsättningsklass rallylydnad
Inger Artberger

Egen hemsida

Har växt upp med hund och har haft egen hund sedan 1987.
Utbildad A-instruktör och valphandledare inom SBK.

Det är en utmaning för mig att hela tiden utvecklas och finna nya infallsvinklar i mitt sätt att förmedla kunskap och hur jag bäst förmedlar den. "Det jag tror jag kan idag kanske jag reviderar imorgon".

Mitt intresse när det gäller hundträning handlar mycket om att få ett gott samarbete mellan hunden och föraren. Jag vill ge hunden de bästa förutsättningar att alltid göra rätt. Om hunden tycker det är enkelt och positivt utför den gärna beteendet igen och kan bli belönad.

En god relation och bra allmänlydnad känns väldigt viktigt i mitt hundägande - allt börjar med relationen mellan dig och din hund.

Hundar
* SeSpCh Mandylike's Wishful, född 2011- tävlat Bruks SM Spår 2016, 2017 och 2018, har 17 cert i spårhundsgruppen
* Mandylike's Harley, född november 2015, uppflyttad till elitklass spår september 2018.
Vill ni läsa om mina hundar och vad vi gjort så gå gärna in på min hemsida.


Yvonne Artberger
Yvonne Artberger

Egen hemsida

Utbildad A-instruktör och valphandledare inom SBK.

Har haft hund sedan 1990 och har tränat och tävlat inom bruks sedan dess. Har även tävlat en del lydnad. Min första labrador Dalhagens Leo Tolstoj "Stoj" tävlade jag sök och lydnad med. Med Mandylike's Tosspot "Tikko" tävlade jag spår och vi fick ett cert i elit spår. Med Tikko tävlade jag även lydnad. Idag tävlar jag och tränar spår med mina hundar.

En god relation och bra allmänlydnad känns mycket viktigt i mitt hundägande.
Hundar
* Mandylike's Plymouth, född 2007 tävlat elit spår - numera pensionär
* Mandylike's Cirrus, född 2013, certpoäng elit spår 2017.
Vill ni läsa om mina hundar och vad vi gjort så gå gärna in på min hemsida.



Karin och Skáidi


Karin och Lakhoe

Karin Cebrenius

I augusti 2006 fick mitt stora trädgårdsintresse konkurrens - hundträning och det har jag aldrig ångrat! Då tog jag över vår belgiska vallhund/groenendael Widholmens Precious One, Sáiva, från maken. 2007 tävlade vi i lydnadsklass 1 och fick ett lydnadsdiplom (LP) efter tre tävlingar. 2008 gjorde vi vår brukstävling/appellen som vi vann. Vi fortsatte med lydnadsklass 2 och fick LP 2 efter fyra tävlingar. 2009 tävlade vi i klass 3 – många, många tävlingar – och klarade till sist klass 3 med uppflyttning till elit i Luleå.

Sen blev det stopp. Sáiva fick en fästingburen sjukdom 2009, erlichias. Groendendahltiken Skaídi är min nya tävlingshund.

Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör sedan 2008 och har även genomgått utbildning i mentalkunskap – M3

Nuvarande hundar:
* Groenendahltiken Skaídi född 21 mars 2013 uppflyttad Rallylydnad fortsättning och den 1 oktober 2016 till lydnadsklass 3.
* Groenendahl hane Lahkoe född den 19 april 2015 -uppflyttad Rallylydnad fortsättning

Lasse Cebrenius
Lars-Erik Cebrenius
 

Jag är SBK-utbildad Allmänlydnadsinstruktör 2008.

Har även genomgått utbildning i Mentalkunskap - M3.

Själv tränar och tävlar jag med min Belgiska vallhund/Groenendal. Tävlar mest i lydnad och då i lydnadsklass III. Har även klarat Lägre klass för Bruks-spår och är uppflyttad till högre klass.

 
Nuvarande hundar:
* Widholmen's Hugo The Great "Gási" född 2008
 
Göran Harten
Göran Hartlén
 
Utbildad SBK instruktör och tycker det är fascinerande att träna egna
hundar, samt att utbilda hundägare och deras hundar. Detta intresse gjorde att jag nu gått vidare och utbildat mig till allmänlydnadslärare.
 
 
Nuvarande hundar
* Hedeforsens Dixie född januari 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
Pia Hartlén
 

Utbildad SBK instruktör som hållit på med hundar sedan 1975.

Jag har tränat och tävlat med mina hundar i bruksgrenen spår, där jag även deltagit i SM spår 2007 och 2008.

Jag tycker det viktigaste är att skapa en bra relation mellan förare och hund.

 
Nuvarande hundar
 
Hedeforsens Qing född i januari 2013. Qing har certpoäng elit spår.
  Christin Jonazon

Utbildad SBK instruktör i allmänlydnad och spår samt snart klar instruktör i specialsök.
Har tidigare haft schäfer som jag tävlade lydnad och spår med och som jag tränade upp till tjänstehund i Flygvapnet.
Efter några års hund uppehåll kom det en omplaceringshund in i familjen, en amerikansk cockerspaniel - som tyvärr lämnade oss 2015. För 3 år sedan kom ytterligare en amerikan in i huset och han är den som får en stor del av min fritid idag.
Mitt mål med hundträning är att skapa en god relation och kontakt mellan hund och förare och att föraren ska kunna läsa sin hund. Jag brinner för nosarbete och har fastnat för Specialsök/Nosework då detta är en träningsform som verkligen passar alla hundar och alla förare.

Nuvarande hund: Black and Buff's Cappuccino "Zigge" född 2013-10-25

Jennie Jönsson
Jennie Jönsson

Egen hemsida

Jag är tjejen som bytte fotbollsvärlden mot hundvärlden. Oktober 2005 flyttade han hem till mig – min efterlängtade lilla valp Inras Svarte Petter – ”Alfons”. En bättre ”förstahund” får man leta länge efter. Med honom tränade jag till en början lydnad och rallylydnad innan agilityn fängslade oss. Alfons är också pappa till mina andra små Griffon Belgehanar Tokfias Cosmos – ”Ådi” och Robbins Blazo Bailey – ”Bilbo”. Sedan 2013 tävlar jag i agility med alla mina tre hundar. Jag är även till och från ute på diverse olika hundutställningar runt om i Sverige. Att vara ute i skog och mark är också något som vi gör ofta tillsammans, ibland för att lägga ett kortare spår men oftast för att enbart strosa omkring och njuta av att vara tillsammans!

Mitt motto gällande hundträning är att det ska vara roligt! Att ha en bra kontakt och relation med sin hund är AO i hundträningen. Som förare ska jag sträva efter att kunna ge hunden bästa möjliga förutsättningar för att lyckas och med glädje göra rätt och på så sätt utvecklas.

Jag är tävlingsledare i agility. Februari 2013 blev jag färdigutbildad Allmänlydnadsinstruktör och i april 2014 blev jag godkänd agilityinstruktör (A1). Jag tycker att det är roligt att hålla kurser, dels för alla möten med hundägare och hundar men också för att det utvecklar mig som person och ger mig nya erfarenheter i hundvärlden.

Kerstin Karlsson
 

Utbildad SBK B-instruktör –94, Ytterligare en instruktörsutbildning 2005, en påbyggnadskurs på Komvux i Ängelholm som lästes på heltid 40 v. Jag håller företrädesvis valp och unghundskurser.
För tillfället tränar vi mest agility och och rallylydnad, på vintern blir det mest spår o lydnad. För mig är det viktigast att ha kul när vi tränar. Mitt mål med kurserna är att kursdeltagarna ska ha roligt och förstå sin hund och kanske komma ut på tävling.

 
 
 
 
 
 
 
 
Annika Kellgren
Annika Kellgren
Jag är utbildad agilityinstuktör inom SBK.
Jag har haft hund sedan 2001, då jag köpte min första cavalier. Vi började tillsammans med agility och tyckte båda att det var kul. Nu tävlar jag med min andra cavalier och har en kooikerhondje på tillväxt.

Jag har som filosofi att det ska vara kul att träna hund, det finns inga nej, bara belöning i olika former när hunden gör rätt. Agility är för mig en sport och en härlig hobby som ökar kontakten mellan dig och din hund och ni har jätteroligt under tiden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ingrid Lindström
Ingrid Lindström

Utbildad A-instruktör sedan 2008.
Fick min första hund när jag var 14 år, en blandras mellan schäfer och rottweiler. Sedan dess har jag haft schäfrar som jag tränat och tävlat med och jag kan inte tänka mig ett liv utan hund!

Jag gillar att träna hund, en god allmänlydnad är a och o för mig och skapar frihet för mina hundar.

Idag har jag schäferflickan Greta.Tidigare hade jag även Troya som jag tävlat elit spår med och Greta är uppflyttad till lägre klass spår.
Alla är vi olika personligheter, hundar som människor och jag tycker det är roligt om jag kan hjälpa till att få hund och hundägare att bli ett bra "team".

Nuvarande hundar:
* LP1 LP2 Hedeforsens Greta som jag tävlar i lydnad. Greta är uppflyttad till lydnad elit och lägre klass spår.

Viktoria Lundh
Viktoria Lundh
Egen hemsida
Utbildad agilityinstruktör och tävlingsledare inom SBK.
Har tränat och tävlat agility i fem år med min blandrashund Zita. Tävlar i hoppklass 3 och agilityklass 2. Jag har även en ny tävlingshund, Sune, som är en treårig border collie. Han älskar verkligen agility och är ett yrväder på plan.

Träningsfilosofin jag har är att på agilityplanen har man roligt tillsammans med sin hund och där gör hunden aldrig fel.
Att låta hunden tänka själv och förstå vad den ska göra är viktigt och det är förarens ansvar att göra det tydligt och enkelt för hunden att förstå våra signaler.

Jag håller mig uppdaterad om hur agilityn utvecklas och går själv många kurser för att utveckla min handling och mitt tänk och få nya infallsvinklar.
 
 
 

Bo Nilsson
Bosse Nilsson

Utbildad instruktör, tävlingsledare och domare. Har Riesenschnauzer som jag tävlar i bruksgrenarna med.

Nuvarande hundar:
* Ryssbergets Jaxon Junior, certpoäng elit sök.

Irene Nilsson
Irene Nilsson
Utbildad agilityinstruktör Började med agility 1999. Tävlar i lydnad, agility och rallylydnad.
Jag är uppvuxen med hund. Mina egna hundar har varit 2 schäfrar och nu 3 cairnterrier.

14 årige cairnterriern Kullehus Don Juan "Tasso" är Svensk och Dansk agility(hopp)champion och klubbens första agilitychampion.

Det är viktigt med en bra relation mellan förare och hund och det försöker jag förmedla på mina kurser i agility och rallylydnad.
 
 
 
 
 
 
Johanna Nilsson

Hej på er!
I februari 2013 blev jag färdigutbildad Allmänlydnadsinstruktör. Här kommer lite om min bakgrund.

Fick mitt stora hund intresse redan på barns ben. Min första hund fick jag när jag var 13 år gammal en liten Jack Russell tik. Som jag gick på brukshunds klubben med. Men två år senare så hittade jag rasen som passade mig som handen i handsken. Det var då jag köpte min första schäfer, sen dess har det varit schäfer för hela slanten. Efter ett tag blev till och med att jag åkte till Värmland för att studera hund. På hundsport gymnasiet i Forshaga. Där jag fick en mycket bred grund inom hund.

Det jag än så länge sysslat med inom hund är bruks grenarna (speciellt IPO och lydnad) och det har även blivit lite Freestyle och Agility.
Men det som fascinerar mig mest inom hund är deras enastående mentalitet.

Det var lite om mig. Så om inget annat, så ses vi på tränings planen. :-)

Linnea Nilsson
Linnea Nilsson
2005 hade jag till sist tjatat så mycket på mina föräldrar att de faktiskt tyckte det var en bra ide att skaffa hund. Denna underbara flatte har lärt mig allt jag kan om hundar och har verkligen inspirerat mig till att träna! Aldrig trodde jag när jag började med agility 2006 att jag redan 2009 skulle utbilda mig till agilityinstruktör inom SBK.

Agility är vår huvudsyssla och vi har nått hela vägen till klass 3. I år hoppas vi kunna ta championat och att kvala till SM 2013. Även om agility är det bästa jag (och Wilma) vet så tränar vi även rallylydnad, apportering (i aktiveringssyfte) och alla möjliga onödiga och nödvändiga saker.

Jag tycker att all hundträning ska vara kul för både förare och hund och jag använder mig gärna av klicker i min egen träning. I år tar jag även steget utanför agilityn och håller en Trix & Aktiveringskurs för att lära alla andra hur roligt man kan ha med sin hund när man tränar en massa onödiga saker!
 
Ann Olsson

Ann Olsson

Egen hemsida

Utbildad instruktör A, tjänstehundsinstruktör(ej längre aktiv) mentalbeskrivare, mentaldomare och aktiv uppfödare av schäfer och dalmatiner.

Arbetar centralt i SBK med mentalitet och sitter med i SKK:s grupp som arbetar med hundägarfrågor i samhället.
Kerstin Olsson
Har alltid haft hund.Min första hund blev en cockerspaniel som var duktig på att jaga harar. Så fick man lära sig det.

Min andra hund var en schäfer för det skulle alla på brukshundsklubben ha på 70-talet. Det gick ju i och för sig bra, men jag kände att en annan ras ville jag ha. Det blev en rottweiller som jag fick kämpa mycket med. Till slut hamnade vi i elitklass trots alla dessa kaniner. Jag saknade henne mycket när hon gick bort 6 år gammal.

Nu har jag en dvärgsnauzer som tror att hon är störst och bäst,men duktig är hon. I september 2012 blev vi uppflyttade till lägre kass spår. I mars 2014 blev vi så uppflyttade till högre klass spår. Vi är även uppflyttade till lydnadsklass 2.

Jag är utbildad allmännnslydnadsinsruktör .Mitt intresse är bruks.
Att jobba med hunden en förmiddag och sen ligger hunden pall hela eftermiddagen det är härligt att se. Hunden har fått jobba och ligger i djup sömn hela eftermiddagen.

Jag har haft lite spårkurser också.
 
Daisy Persson
Daisy Persson Nuvarande hundar:
* Korad Hedeforsens Ozborn, född 2012, 1 Cert elit spår
* Hedeforsens Fight, född april 2016
Lars Persson
Lars Persson Nuvarande hundar:
* Korad Hedeforsens Urax, född december 2013, 1 Cert elit spår
Ebbe Rasberg
Ebbe Rasberg

Hundägare sedan70-talet. Vi tillhör inte klubbens tävlingsaktiva ,min hund och jag, men vi har lärt oss uppskatta samma aktiviteter. Vi har framför allt lärt oss tycka om spårarbete och söndagsförmiddagarna  i naturen - i ”söndagsgruppen”.
Där får hundarna jobba och det blir mycket hundsnack till fikat, men det är liksom meningen och en del av det som förgyller hundägandet och söndagarna. Hundarna får vara aktiva. Vi själva utvecklas som hundägare och man kan pröva om intresset räcker till för att träna för tävling.

I februari 2013 blev jag färdigutbildad Allmänlydnadsinstruktör.

Foto saknas
Jan Svensson  
Kursmedhjälpare
Viktoria Ekberg Jag är hästtjejen som efter många år utan häst blev med dobermann. Samarbete och kommunikation med djur är givande, utmanade och bjuder på många skratt - oavsett om det är en häst eller hund man jobbar med. Just nu är det hund som gäller för mig och så här långt har jag främst tränat sök, den bruksgren som ligger mig varmast om hjärtat, men även provat på lydnad, spår och en aning rallylydnad. Tror på positiv träning, att ha roligt tillsammans och att förtroende mellan hund och förare är det som bygger framgång både i vardagslydnaden och på tävlingsbanan.
Är utbildad B-figurant för MH.
Foto saknas
Elin Hansson  
Anita Nordström Nuvarande hundar:
Janalands Gaia född 2007
Annika Olsson
Annika Olsson
Tävlar agility med dvärgschnauzern Rissies lilla Ramses
"Ramses". Tävlar klass 1, har en pinne i hoppklass.
 
Tävlar först och främst för att ha roligt, allt annat är bonus!
Tränar mycket kontaktövningar och trix med Ramses, tycker
att en god kontakt och relation till sin hund är A och O.
Det hunden tycker är roligt lär den sig fort och det kommer
den ihåg!
 
 
 
Nuvarande hundar:
Rissies Lilla Ramses, född 2007
Tinghofs Yin Yang "Atlas", född 2014
 
 
 
 
Ann-Christin Persson
Foto@Mark Hemsley
Ann-Christine Persson Tävlar elit sök med Rissies Paysie och har 4 Cert
Kerstin Persson Utbildad allmänlydnadsinstruktör, har haft hund sen 1979.Tränar spår och lydnad med min schäfer Gina.
En god kontakt förare-hund är det bästa jag kan se, och kan jag komma med tips och råd som förbättrar relationen så är det guld värt.
Brita Sassersson
Brita Sassersson Hösten 2001 kom Nelson till oss 8 veckor gammal, han blev en älskad familjemedlem.
Vi gick valp, unghundskurs och sedan började vi med agility vid 1 års ålder, det blev Nelsons favoritgren, han älskar agility. Vi har tränat och tävlat agility i 9 år, under dessa år har jag varit handledare vid ett flertal kurser samt hjälpt till att introducera agilityn i valp och unghundskurserna, där har jag visat att vi alla har en leklust i oss och att vi kan förmedla den till våra hundar på ett positivt sätt.

Sommaren 2009 kom lille Expo som är en Shetland Sheepdog till oss, han är en pigg, rapp och arbetsvillig hund, vi tränar agility, rallylydnad och allmänlydnad.
Mitt motto är att ha arbetsvilliga hundar som tränar och tävlar med glädje.

Våra hundar har gjort livet betydelsefullt för oss.