Ystads Brukshundklubbs Agilityhistoria

av Lena Nilsson, som också skapat YBKs agilitylogga.

1996 började jag intressera mig för Agility och vi i YBK tog hjälp av Marie Meurling från Simrishamn som instruktör och jag fick gå en instruktörskurs. I början fick vi använda de antika hinderna som fanns på klubben och fick ett hörn på appellplanen att hålla till på, men allt eftersom har vi utökat hinderparken med nya "moderna" hinder och fått en egen agilityplan.

Det tog lite tid att få ordning på det hela, men efter en tid fick vi också Malena Lindfors som instruktör och därefter har vi utbildat flera instruktörer och vi håller minst 4 kurser per år.

Vi arrangerade vår första inofficiella tävling den 5 april 2003 med Iréne Nilsson som tävlingsledare, 2006 utbildade Malena sig till tävlingsledare och den 19 aug 2006 hade vi vår första officiella tävling. Den 8-9aug 2009 tävlade vi i alla 3 klasserna, small/medium ena dagen och large andra dagen. Vi försöker arrangera minst en tävling per år.

Jag har tränat och tävlat med mina 3 Welshterrier Enok, Ester (som numera är sambo med Camilla) och Alva i liten skala. Holger har inte blivit riktigt tränad då jag har varit lite klen den sista tiden.

Lena och Holger

Enok                                           Ester

Alva

Vår första Agilityuppvisning