Senaste Nytt

IGP-tävling 14 april

MH 27 och 28 april

Några foton från årsmötet

Flera kurser öppna för anmälan

Skott kan förekomma på klubben tisdagar ojämna veckor till klockan 13.00 - se kalendern.

OBS! När ni har Kabusa som spårmark glöm inte ta bort alla snitslar, plast-markeringar, snusburkar med godis i etc. Korna äter detta och det blir en kostsam historia för bonden.

YBK har en Youtube-kanal.
Vill du skicka länkar på filmer eller hjälpa till med filmning eller filmidéer maila till Linnea Nilsson!

Info från
 andra klubbar

Delta i enkätundersökning

Har du en hund som är född 2005 eller senare och har varit ute och tävlat bruksprov, mondioring, IGP (tidigare IPO), lydnad, agility och/eller rallylydnad?
Då får du gärna gå in och fylla i den stora enkätundersökningen om träning, motion och skador hos tävlande hundar. Undersökningen pågår till den 31 mars, och det är viktigt att vi får in så många svar som möjligt.
Här kan du läsa mer om undersökningen och hitta länken till formuläret.

Hej alla hundvänner!
Det är årsmötestider ute i vårt avlånga land och alla våra drygt 300 föreningar har haft eller kommer inom kort att ha sina årsmöten. Detta kan innebära nya konstellationer i styrelserna. I sig kan detta innebära att man tillsammans behöver fräscha upp sina föreningskunskaper, fundera på hur man ska fungera som grupp framöver och hur man kan arbeta så effektivt som möjligt men ändå ha roligt längst vägen. Satsa på god kommunikation, att vara uppdaterad på stadgar, regler och policys och att se varandra med varma ögon. På det viset kommer man långt i sitt arbete som ideellt aktiv. Fick du inget styrelseuppdrag i år? Det gör ingenting! Det finns massor just du kan göra för att stötta och hjälpa din förening.
Väl mött så syns vi snart ute bland vitsippor och solstrålar!

Therese Palm
Generalsekreterare SBK

Mentalkurser 2019

Räddningshundskurser 2019

Prioritering vid bruksprov ändras år 2019

Domaruppdrag Skåne 2019

Ny lag GDPR som ersätter
PUL från den 25/5. Hur det påverkar medlemslistorna är oklart. Mer information finns här och ytterligare information här

SBK utbildningsfilmer

*SBK:s dressyrpolicy

Grindarna skall vara stängda runt planen då det finns mycket vildsvin i området.
******************************

Hunden skall vara kopplad vid rastning i motionsslingan i Sandskogen!

I helgen är det spårtävling - elitklass på klubben!
Vi önskar alla tävlande ett stort lycka till och önskar er en härlig helg i Ystad!

Stort grattis till
Elisabeth Bauer och Springmist's Blaze Rod som i Falkenberg den 2 mars fick 179 poäng i lydnad startklass

Stort grattis till
Christina Grönvall och Chez till placering 1 & 2 i agilityklass 2, två uppflyttningspinnar och  uppflyttade till klass 3 på Nutrolin Arena i Kävlinge den 19 januari

Stort grattis till Amy Haraldsson med Roekull Kayos Unix "Unix" som tog pinne i agilityklass
i Åhus den 27 januari 2019.

Stort gratis till Ann-Kristin Petersson och Manvargens Kotte till vinst på 100 poäng
i rallylydnad mästarklass den 2 december på Ulricehamns BK.

Grattis till Inger Artberger och Mandylike's Harley som i lydnad startklass fick ihop 197 poäng
och vinst på Skurup BK den 18 november samt vinst på Svalöv BK den 2 december.

Stort grattis till Inger Artberger och Mandylike's Harley som i lydnad startklass fick ihop 188 poäng och blev 2:a i Skanör-Falsterbo den 11 november samt fick titeln LD Startklass.