Senaste Nytt

Nu startar vi åter våra populära seniorpromenader!
Ystads BrukshundKlubb, Skogvaktarevägen 49.
Vi samlas på parkeringen och delar upp oss i olika grupper alltefter våra olika förutsättningar att promenera olika långt. Ta med godis till hunden, vanligt koppel (låt ev flexikoppel stanna hemma)
Efteråt samlas de som vill och fikar. Fralla med ost samt kaffe finns att köpa för 20kr.
Välkommen

VILDSVIN 🐗 - håll grindarna stängda!
Vi har återigen sett spår på vildsvinsaktivitet i området kring klubben.
Det är därför extra viktigt att vi håller koll så att grindarna är stängda vid alla tidpunkter. Ser du att de står öppna så är vi tacksamma om du stänger dem.
Var även vaksam när du rastar din hund i området, särskilt i skymningstider och på kvällen, men även generellt under dagen.

Skall du spåra - kolla i kalendern så det inte är jaktdagar här. Jaktdagarna finns även noterade under fliken Aktuellt.

Vill du ansöka om klubbens championatpris - läs här

På klubben finns en rallybana uppställd för dig som vill träna - läs mer här

Skott kan förekomma på klubben - se kalendern.

OBS! När ni har Kabusa som spårmark glöm inte ta bort alla snitslar, plast-markeringar, snusburkar med godis i etc. Korna äter detta och det blir en kostsam historia för bonden.

Info från
 andra klubbar

SBK Skånes distrikt och Svenska Boxerklubben Södra lokalområdet bjuder in till officiell utställning för alla bruksraser. Inbjudan här

Utvecklingen av SBK Tävling pausad - läs här

Tjänstetecknets utseende - länk till SBK:s info

Nytt tävlingssystem - nya betalningsrutiner - Svenska Brukshundklubben

Ny informationsbroschyr från SBK

SBK utbildningsfilmer

*SBK:s dressyrpolicy

Grindarna skall vara stängda runt planen då det finns mycket vildsvin i området - läs under Senaste Nytt!
******************************

Hunden skall vara kopplad vid rastning i motionsslingan i Sandskogen!

******************************
Nya framgångar för Ystads BK ekipage!

Inger Artberger har tillsammans med Se SpCh Mandylike’s Harley kvalificerat sig till Bruks SM i spår som hålls i Leksand den 26-28 augusti.
Vi önskar dem stort lycka till !

Grattis Sara Pedersen och Ghostrider´s One For Zarxs som blev uppflyttade till
lydnadsklass 2 den 2/7 med 259,5 poäng i Simrishamn

Stort grattis till Christina Grönvall och Chez som vann hoppklass 2 i agility i Kävlinge den 6/6

Stort grattis till Inger Artberger och SeSpCh Mandylike's Harley som den 5 juni på Tomtens BHK fick ihop
598,75 poäng i elit spår och därmed sitt 5:e cert.

Stort grattis till Sara Pedersen och Ghostrider´s Ready For Action som tävlat i Sjöbo den 1 maj och fick titeln LD Startklass samt blev uppflyttade till lydnad 1 på 160 poäng.

Stort grattis till Sara Pedersen och Ghostrider´s Ready For Action som blev uppflyttade till
lydnadsklass 1 Eslöv den 27 mars 2022

Stort grattis till Eva Lindberg och Mandylike´s Merciful "Lily" som den 27 november blev 4:a och uppflyttade till lägre klass spår på 202 poäng i Simrishamn.