Senaste Nytt

SBK fyller 100 år - vi firar på klubben - se inbjudan och program här

Utbildning i grundmodulen på Ystads Brukshundklubb - läs inbjudan här!
OBS - sista anmälningsdag är 15 maj!

Kurs för Annica Aller den 2-3/6 - inbjudan finns här - FULLT

Klubben söker personer till tävlingskommittéen. Är du intresserad kontakta någon i styrelsen.

1/6 kommer Schäferklubben att anordna uthållighetsprov på YBK. Där finns möjlighet för andra bruksraser att deltaga. Är du intresserad kontakta Philip Hansson

Ystads Brukshundklubb har i samråd med polisen gått med i projektet Vaksam. Det innebär att vi promenerar i de områden som det gjorts inbrott i. Är du intresserad hör av dig till Kerstin Olsson.

Information om tävling och anmälan till tävling

Ystads Allehanda - Ystadsparet vann GULD - läs här

Ny broschyr med information om klubbarnas verksamhet från distriktet. Du kan läsa broschyren via nätet här.

OBS! När ni har Kabusa som spårmark glöm inte ta bort alla snitslar, plast-markeringar, snusburkar med godis i etc. Korna äter detta och det blir en kostsam historia för bonden.

YBK har en Youtube-kanal.
Vill du skicka länkar på filmer eller hjälpa till med filmning eller filmidéer maila till Linnea Nilsson!

Info från
 andra klubbar

Inbjudan till Inofficiell Utställning alla raser i Markaryd den 16 juni - läs mer här

Inbjudan DM Patrullhund 2018

Tävlingsledarutbildning för lydnadsklassern. Start den 10 Juni med allmänna och särskilda bestämmelser samt etisk policy. Anmälan till Anna-Kerstin Svensson

Distriktsaktivitet där lokal- och rasklubbar utmanas i två olika grenar och möjligheten till bidrag om 2x5.000:-.

Officiell utställning för alla bruksrader den 5 maj på Åhus BK - mer info här

Inofficiell utställning för alla raser 12 maj i Gälltofta

Domaruppdrag Skåne 2018

Ny lag GDPR som ersätter
PUL från den 25/5. Hur det påverkar medlemslistorna är oklart. Mer information finns här och ytterligare information här

Officiell utställning i Åhus den 5 maj för bruksraser

SBK utbildningsfilmer

Domaruppdrag 2018

Distriktsmästare 2017 i Bruks och Lydnad

*SBK:s dressyrpolicy

Ojämna veckor kan skott förekomma tisdag förmiddagar fram till klockan 13.00 då plan och klubbstuga är uthyrd.
******************************

Hunden skall vara kopplad vid rastning i motionsslingan i Sandskogen!

******************************

Den 22 april har vi haft IPO/BSL/BH tävling på Ystad brukshundsklubb.
Tyvärr var det många återbud men desto roligare var det att samtliga tävlande blev godkända
och att vi fick kanon väder och det var en härlig stämning bland deltagare och funktionärer under dagen.
Så ett stort grattis till er och tack till alla som hjälpt till här.
Ett extra tack till Domare Göran Wessman och till provledare Elin Weiffert.

*********************
Skicka gärna in foton till vår webmaster med hög upplösning som kan pryda klubbens hemsida!!

Stort grattis till Amy Haraldsson och Ecce som den 20 maj tävlade startklass lydnad
i Lund och fick ett förstapris samt blev uppflyttade till lydnad 1.

Grattis till Christina Grönwall och Chez som i Karlshamn den 10/5 blev 3:a nybörjarklass rallylydnad och den 12/5 i Växjö blev 2:a i agilityklass.

Stort grattis till Bosse Nilsson och Ryssbergets Jaxon Junior "Jaxon" som vann söktävlingen och fick Cert den 22 april i Lomma (fotot lånat från Lomma BK:s FB-sida)

Stort grattis till Robert Werner och Gundais Minni till en tredje placering på 443,75 poäng samt uppflyttning till högre klass spår i Lund den 22 april.

Stort grattis Ann-Kristin Pettersson och Kotte till fantastiskt fina resultat på 98 och 96 poäng i rallylydnad i Älmhult den 14 april.

Stort grattis till Gull-Britt Persson och Mandylike's Heavenly "Selma" till en tredjeplacering på 443,25 poäng samt uppflyttning till högre klass spår i Hörby den 8 april.