Utbildning

Ystads Brukshundklubb, YBK, erbjuder kursverksamhet i samarbete med Studiefrämjandet.

Du och din hund kan delta i grundutbildning på olika nivåer där det också finns möjlighet att prova på olika grenar – allt efter önskemål och intresse:

•  Valpkurs om din hund är under 6 månader,

•  unghundskurs om din hund är mellan 6 och 12 månader,

•  allmänlydnadskurs om din hund över 12 månader.

Utöver grundutbildning finns utbildning i agility, rallylydnad, IPO lydnad, spår, sök, bevakning och lydnad.

YBK:s kursutbud finns på klubbens hemsida. Om du vill gå någon kurs anmäler du dig till Studiefrämjandet, då vi bl.a. vill veta ras och ålder på din hund. När du och din hund blivit antagna till en kurs, får du ett brev från Studiefrämjandet med information om kursen, kontaktuppgifter till kursledaren, vad som ingår i kursen, avgifter m.m. Tänk på att du måste betala kursavgift och medlemsavgift innan kursstart!

Efter kursen gör vi en kursutvärdering tillsammans med kursdeltagarna för att bl.a. fånga upp synpunkter på kursen, utbildningsönskemål m.m.

Efter utbildningen kan du och din hund medverka i olika träningsgrupper. Är du intresserad är du välkommen att kontakta utbildningskommitténs representant för den träningsgren du är intresserad av.

På tisdagar är en allmän träningsdag för alla. Då har vi bl.a. skotträning under den ljusa årstiden mellan kl. 18.30–19.30.

YBK:s utbildningskommitté samordnar all utbildning klubben erbjuder. I kommittén ingår representanter från alla träningsgrenar som finns inom klubben. Vi bjuder in till instruktörsmöte på våren och hösten där alla medlemmar är välkomna. Då diskuterar vi önskemål om utbildning, vidareutbildning, helgläger, kortkurser, föreläsningar m.m. När det är dags med möte ser du på klubbens hemsida.

I utbildningskommittén ingår:
    Sammankallande, vakant
    Viktoria Lundh, kontakt Studiefrämjandet för agility, agility.ybk@live.se, mobil 070-826 69 04
    Anki Persson, sök, ankiepersson@msn.com, mobil 070-230 78 60
    Daisy Persson, spår, daisy_rosita_persso@hotmail.com, mobil 070-307 77 66