IGP - Internationell prövningsordning

OM IGP
Inom Internationell prövningsordning IGP (tidigare IPO) ingår flera olika provformer som syftar till att pröva arbetsförmågan hos hund och förare inom spår, lydnad och skyddsarbete.

UPPLEVELSE AV IGP

Inom provformerna i IGP är det samarbete mellan förare och hund som upplevs starkast. Hunden är oftast väldigt angelägen och glad att få komma igång och göra jobbet. Inom avdelningen skydd är hunden tränad att se skyddsärmen på figuranten som den bästa av leksaker och som den vill hålla greppet om.

TRÄNA IGP

En viktig egenskap i IGP är att hunden visar arbetsglädje och genomför lydnads- och skyddsmomenten i högt tempo och med bra precision. I IGP-FH kan hunden ha lugnare tempo, men måste ha koncentrationsförmåga och uthållighet i spårarbetet.

Spår tränas på fält, precis som i tävling, och hunden ska ha ett lugnt tempo, djup nos, hög noggrannhet och ett intensivt doftintresse. Det gäller alla spår inom provformerna i IGP.

Skyddsarbetet behöver tränas under noga kontrollerade former tillsammans med utbildad figurant.

PROVFORMER I IGP

IGP-prov - den största provformen är som ett bruksprov, men består av tre avdelningar: spår (A), lydnad (B) och skyddsarbete (C). Alla avdelningarna räknas med i bedömningen. Reglerna för IGP-prov är desamma över hela världen.

För att starta på ett IGP-prov ska hunden ha blivit godkänd på ett BH/VT (BH-prov) (Behörighetsprov). BH/VT-provet består av en lydnadsdel och en trafikdel.

LÄS MER OM DE OLIKA PROVFORMERNA genom att KLICKA HÄR

SBK TÄVLING - TÄVLINGSKALENDER / ANMÄLA TILL PROV hittar du genom att KLICKA HÄR

YBKs tävlingar hittar du genom att KLICKA HÄR

REGLER hittar du genom att KLICKA HÄR

TRÄNA IGP på YBK
YBK har en träningsgrupp i IGP. Kontaktperson till de olika grupperna hittar du i fliken träningsgrupper som ligger under Kurser / Aktiviteter KLICKA HÄR så kommer du dit. Där kan du maila in en intresseanmälan till den grupp du är intresserad av.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.