Anläggningen

Ystads brukshundklubb är möjligheternas plats oavsett om du vill gå kurs, umgås med andra hundvänner, träna på egen hand eller vara med i någon träningsgrupp.

Föreningens anläggning finns på Skogvaktarevägen 49, Ystad. Här finns härliga ytor att träna hund på och en fin klubbstuga där det finns möjlighet att sitta ner och prata igenom träningen och ta en fika tillsammans.

För att allt ska fungera och det ska bli en trevlig stund tillsammans med din hund har vi några enkla regler som vi följer:

Om någon annan tränar när du kommer, ta kontakt så att ni kan samsas på bästa sätt under träningen.

Din hund ska alltid vara rastad innan ni går in på området. Vi plockar alltid upp efter hunden. Både när vi rastar i skogen och om det skulle hända en olycka inne på YBK:s område.

Vi är rädda om all vår utrustning såväl den fasta som den mobila ( tex på agilityplanen, hoopers, rallyltdnad) och skulle din hund kissa på den så måste du skölja med vatten och ättika alternativt rengöra med vatten o grönsåpa. Material för detta finns på toaletten.

Det finns utrustning till exempel på agilityplanen, som det finns en del regler kring. Fråga vad som gäller innan du använder den, allt för att din hund inte ska skadas.